Leite
de burra e ovos de peixe é o menú principal do restaurante O Polbo de
Cachamuíña. Fronte a fronte están sentados Tais Gabarra Gabasa e Efraín Vizoso
Bizco. Son matrimonio e residentes en Luz de Tordelpalo, alá pola provincia de Guadalaxara.
Pero están de vacacións. Dous ou tres meses antes decidiran viaxar á provincia
de Ourense, “a gran descoñecida”, segundo eles. Aínda non ten fillos. Míranse
ós ollos e semella que, os catro, botan chispas. De mañá cedo xa tiveran un
altercado na habitación do hotel O Cascallo Roto, de tres estrelas. Ninguén
entendía o nome do mesmo. É igual; serían cousas de quen llo puxo. Logo de
tomar a sobremesa, algo semellante a moco de porco regado con cuspe de pita, a
tensión entre eles xa baixara moito, quizais por culpa da botella de viño que
tiñan practicamente liquidada, un branco Costa da Gándara da anada 2013. Cando
tomaron o café miráronse de novo ós ollos e xa chispeaban de desexo. O xantar
fora exquisito.
No hay comentarios:
Publicar un comentario