viernes, 10 de octubre de 2014

UN XANTAR EXQUISITO



              Leite de burra e ovos de peixe é o menú principal do restaurante O Polbo de Cachamuíña. Fronte a fronte están sentados Tais Gabarra Gabasa e Efraín Vizoso Bizco. Son matrimonio e residentes en Luz de Tordelpalo, alá pola provincia de Guadalaxara. Pero están de vacacións. Dous ou tres meses antes decidiran viaxar á provincia de Ourense, “a gran descoñecida”, segundo eles. Aínda non ten fillos. Míranse ós ollos e semella que, os catro, botan chispas. De mañá cedo xa tiveran un altercado na habitación do hotel O Cascallo Roto, de tres estrelas. Ninguén entendía o nome do mesmo. É igual; serían cousas de quen llo puxo. Logo de tomar a sobremesa, algo semellante a moco de porco regado con cuspe de pita, a tensión entre eles xa baixara moito, quizais por culpa da botella de viño que tiñan practicamente liquidada, un branco Costa da Gándara da anada 2013. Cando tomaron o café miráronse de novo ós ollos e xa chispeaban de desexo. O xantar fora exquisito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario